STRAŠNE BROJKE

Patnja naše braće na Šri Lanki: broj mrtvih se popeo na 321, danas počinju prvi pogrebi

Danas je dan žalosti, a žrtvama je odana počast s tri minute šutnje

Foto: YouTube/screenshot

Broj poginulih u napadima za Uskrs na Šri Lanku porastao je na 321 jer su mnogi ranjeni podlegli ozljedama, javlja CNN. Trenutno se u bolnicama nalazi još 500 ljudi. Danas se u državi obilježava dan žalosti, žrtvama je odana počast s tri minute šutnje i organiziraju se prvi sprovodi.

Samoubilački napadi su se zbili za vrijeme uskrsnih misa u Negombu, Batticoloi i Colombu te u tri hotela u Colombu. Policija je do sada uhitila više od 40 ljudi i pretražila 20 kuća. Vladini izvori su potvrdili kako je tijekom istrage jedan Sirijac priveden na ispitivanje.

Fra Jude Fernando, upravitelj svetišta svetog Ante u gradu Colombu, bio je u svojem uredu kada je odjeknula eksplozija. „Ušao sam u crkvu i ugledao ljude kako vrište i plaču“, svjedoči. Svećenik je pozvao sve kršćane u toj zemlji da ostanu smireni te nastave moliti “jer Bog nije Bog osvete, nego Bog ljubavi“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za samoubilačke napade još nitko nije preuzeo odgovornost. Inače, kršćani, koji ih je oko 7,4 posto, predstavljaju vjersku manjinu u zemlji s 21,4 milijuna stanovnika. Prema posljednjim podacima, 70,2 posto stanovnika su budisti, 12 posto hinduisti, a 9,7 muslimani.

Rašeljka Zemunović | Bitno.net


Dragi čitatelji, ovisimo o vama i računamo na vas i vašu pomoć! Podržite naše djelovanje članstvom u Klubu prijatelja! Doznajte više na ovom linku!

 

Objavljeno: 23. travnja 2019.

Ovaj članak objavljen je u sklopu projekta Vjersko informiranje koji je sufinanciran sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

Možda vam se svidi