Papa Franjo uputio je poruku sudionicima Hoda za život u Sjedinjenim Američkim Državama koja je pročitana 19. siječnja na Nacionalnom molitvenom bdjenju za život u bazilici Nacionalnog svetišta Bezgrešnog začeća u Washingtonu, D.C., prenosi Vatican News.

Papa Franjo udijelio je svoj blagoslov „kao zalog snage i radosti u Gospodinu” svima koji sudjeluju u Hodu za život u SAD-u, „i svima onima koji ih podupiru svojim molitvama i žrtvama”. Njegovu poruku potpisuje državni tajnik kardinal Pietro Parolin.

U poruci papa Franjo navodi kako je „duboko zahvalan za vjerno svjedočanstvo koje su godinama javno iskazivali svi koji promiču i brane pravo na život najnevinijih i najranjivijih članova naše ljudske obitelji”.

Napominjući da „izgradnja istinski pravednog društva počiva na poštovanju svetog dostojanstva svake osobe i prihvatu koji se svakome pruža kao bratu ili sestri”, Sveti Otac vjeruje „da će Svemogući Bog ojačati opredjeljenje svih, a posebice mladih, da ustraju u svojim naporima usmjerenim na zaštitu ljudskog života u svim njegovim razvojnim fazama, posebice kroz odgovarajuće zakonske mjere koje se donose na svim razinama društva”.

Nacionalni Hod za život održava se 20. siječnja u Washingtonu, D. C. te je to prvi Hod za život nakon što je 2022. Vrhovni sud u SAD-u srušio presudu „Roe protiv Wadea te time skinuo ustavnu zaštitu s prava na pobačaj.