Talijanska regija Pijemont dočekala je Papu koji današnji dan posvećuje obitelji, posebno posjetom rođakinji Carli Rabezzana, u mjestu Portacomaru, koja je prije nekoliko dana navršila 90 godina, javlja Vatican News.

Papa Franjo je na sportsko igralište u Portacomaru, nedaleko od Astija, stigao helikopterom, gdje ga je dočekao mjesni župnik. Nakon kratkoga zadržavanja u crkvi i posjeta domu za starije osobe, automobilom je otišao svojoj rodbini. Sutra će u 11 sati uslijediti prvi javni trenutak u Pijemontu, s misom koju će predvoditi u katedrali u Astiju.

Sveti će Otac, nakon trenutaka provedenih s rodbinom u mjestima Portacomaro i Tigliole, večeras stići u Asti. U organizaciji dočeka u tom gradu veliku su pomoć pružili mladi. Među njihovim je prijedlozima, primjerice, izabran logo i moto sutrašnjega posjeta pape Franje gradu u kojemu živjela obitelj njegova oca Marija.

Stilizirani prikaz profila nasmiješenoga Pape s otvorenom rukom te iza njega kontura, u crvenoj boji, velike katedrale u Astiju, djelo je 26-godišnjega Fabija Celestrea, umjetnika i grafičkog dizajnera, koji je član biskupijske skupine za pastoral mladih. Fabio je također osmislio i moto „Dugo očekivani susret“ te, uz pomoć svojega oca stolara, izradio veliki drveni križ Svjetskoga dana mladih biskupije Asti. Taj će križ, tijekom sutrašnje svete mise, nekoliko mladih ponijeti Papi na oltar.

Među mladima je i Stefano Accornero, 24-godišnji sjemeništarac, jedini u Biskupiji Asti, kojega će papa Franjo sutra tijekom mise uvesti u službu akolita. Taj obred, koji je drugi korak prema svećeništvu, najprije je bio planiran za poslijepodne, ali je Sveti Otac predložio da se uključi u euharistijsko slavlje svetkovine Krista Kralja svega stvorenoga i proslave ovogodišnjega Svjetskog dana mladih na biskupijskoj razini, što je sjemeništarac radosno prihvatio.