Drugi dana Papina boravka u Bugarskoj 6. svibnja obilježen je uz ostalo s tri različita važna događaja: posjet izbjegličkom centru, misa za prvopričesnike i molitva za mir u nazočnosti predstavnika različitih vjeroispovijesti

Papa Franjo je jutros iz Sofije zrakoplovom odletio u Rakovski te u Vraždebnu posjetio izbjeglički prihvatni centar gdje se susreo s pedesetak izbjeglica, među kojima su bila brojna djeca s roditeljima pretežno iz Sirije, Iraka i Afganistana.

Uslijedio još jedan Papin susret s djecom. Naime, Papa je u crkvi Presvetog Srca Isusova u Rakovskom slavo misu i podijelio prvu pričest 250 djece, poručivši im da se raduju što su pristupili stolu Gospodnjem. Protumačio im je kako i oni pripadaju kršćanskoj obitelji.

Bog nam je Otac, Isus brat, a Crkva majka cijele obitelji. Naš zakon je ljubav. Pozvao je vjernike, kojih se na misi okupilo više tisuća, da se mole za svoje obitelji, svećenike, vjeroučitelje i prijatelje. Primijetio je kako se čuda zbivaju jedino kada imamo srca kao što je srce ove djece, koja su potrebna Gospodinu da bi mogao ostvariti čudesa. Prva pričest znači svaki dan sve više ujediniti se s Kristom, u njegovom prijateljstvu s njime rasti i čeznuti da i drugi uživaju u toj radosti, koju nam on želi podati, rekao je Sveti Otac.

Papa je potom išao u posjet sestrama franjevkama i ondje ručao s trojicom bugarskih biskupa i pratnjom. Uslijedio je susret s katoličkom zajednicom u crkvi sv. Mihaela Arkanđela u Rakovskom, a nakon mise se zrakoplovom vratio u Sofiju, gdje na Trgu Nezavisnosti glavnoga grada Bugarske predvodi Molitvu za mir u nazočnosti predstavnika različitih vjeroispovijesti u Bugarskoj.

IKA | Bitno.net