Papa Franjo je potpisao dekret o čudesnom ozdravljenju koje se pripisuje Mariji Guadalupe Ortíz (1916. – 1975.), odvjetnici koja je bila članica prelature Opus Dei. María Guadalupe Ortíz je rođena u Madridu, a preminula je u španjolskoj Pamploni. Srednje ime Guadalupe je dobila jer je rođena na blagdan Gospe od Guadalupe.

Godine 1944. upoznala je osnivača Opusa Dei, svetog Josemaría Escrivu, i priključila se njegovoj organizaciji. Po njezinu zagovoru je 2002. godine ozdravio muškarac, Antonio Jesús Sedano, koji je tada imao 76 godina, a bolovao je od malignog tumora na koži pokraj desnog oka.

Nekoliko dana prije zakazane operacija u molitvi se obratio Mariji Guadalupe, u nadi da će po njezinu zagovoru izbjeći operaciju. Sljedećeg jutra karcinom je nestao i nikada se više nije vratio. Ovo čudo je potvrđeno nakon brojnih medicinskih provjera. Muškarac je preminuo 12 godina kasnije od bolesti srca.

Otac Antonio Rodríguez de Rivera, postulator kauze, opisao je Mariju Guadalupe kao „ženu intenzivne ljubavi prema Gospodinu, punu vjere i nade, koja je svoj posao obavljala u optimizmu, pomagala drugima u njihovim duhovnim i materijalnim potrebama”.

Časna službenica preminula je u 59. godini na glasu svetosti. Vjernici, koji su molili njezin zagovor, primili su brojne milosti, kao što su ozdravljenja, sklad u obitelji, ali i uspješna zaposlenja.

Rašeljka Zemunović | Bitno.net