papa franjo charlie gard

Nakon što su Chris Gard i Connie Yates, roditelji malog Charlieja, odustali od daljnje borbe za njegov život, oglasio se i poglavar Katoličke Crkve, papa Franjo.

Kako prenosi Catholic Herald, voditelj vatikanskog tiskovnog ureda, Greg Burke, poručio je u priopćenju kako Sveti Otac, koji se osobno zainteresirao za cijeli slučaj, “moli za Charlieja i njegove roditelje te im se osjeća posebno bliskim u ovim trenucima neizmjerne patnje.

“Sveti Otac traži da mu se pridružimo u molitvi kako bi oni mogli pronaći Božju utjehu i ljubav.”

Slično priopćenje izdala je i Biskupska konferencija Engleske i Walesa, izrazivši “najdublju sućut” cijeloj obitelji.

Biskupi su također zahvalili bolnici Great Ormond Street, čije se osoblje mjesecima brinulo za dijete, premda su liječnici smatrali kako svaki daljnji medicinski tretman “nije u interesu djeteta”.

Podsjećamo, nakon višemjesečne pravne borbe s bolnicom koja je odbila nastaviti liječenje djeteta zbog “nepopravljivog oštećenja mozga”, roditelji malog Charlieja jučer su odustali od daljnje borbe za njegov život. Odluka je donesena nakon konzultacija s američkim i talijanskim timom liječnika koji su bili voljni liječiti dijete sve dok posljednji nalazi nisu pokazali kako su njegovi mišići odumrli do granice kada terapija više ne može dati rezultate.

Kako javlja englesko izdanje Radio Vatikana, Charliejevi roditelji razgovarat će s osobljem bolnice kako bi donijeli najbolju odluku kada Charlieja skinuti s aparata za održavanje na životu.

Sve o slučaju Charlieja Garda možete pročitati OVDJE.

Tino Krvavica | Bitno.net