Papa Franjo će početkom 2019. godine otići na apostolsko putovanje u Maroko u kojem će posjetiti gradove Rabat i Casablancu.

Vijest je to koju je danas objavio voditelj Tiskovnog ureda Svete stolice, Greg Burke, rekavši kako se Sveti Otac na posjet koji će trajati od 30. do 31. ožujka odlučio nakon poziva kralja Muhameda VI. i katoličkih biskupa u Maroku.

Franjo će tako postati drugi papa koji je posjetio ovu većinski muslimansku zemlju. Prije njega je to učinio Ivan Pavao II. godine 1985.

Posjet Maroku drugo je Papino potvrđeno putovanje u 2019. godini, uz posjet Panami u sklopu Svjetskog dana mladih u siječnju 2019., iako se govorilo kako bi Sveti Otac mogao posjetiti Rumunjsku, Mozambik i Madagaskar.

Dnevni red Franjina posjeta Maroku još nije otkriven, ali vjerojatno je da će posjet biti usmjeren prema pitanju poboljšanja odnosa između muslimana i kršćana.

Prema posljednjem popisu stanovništva, u Maroku, zemlji s oko 29 milijuna stanovnika, živi tek 21 tisuća katolika, što je oko 0,1 posto od ukupnog stanovništva.

Ivo Džeba | Bitno.net