Službena Instagram stranica Svjetskog dana mladih u Lisabonu podijelila je fotografije mladih portugalskih ministranata koje su dotaknule srca mnogih i postale viralne.

“Nemoguće je ostati ravnodušan na ove fotografije”, napisano je u opisu.

Jedna od fotografija prikazuje 18-godišnjeg Joãoa i 14-godišnjeg Francisca. Obojica su ministranti već nekoliko godina, a prošlog su mjeseca ministrirali na misi koju je slavio papa Franjo. Na drugoj se fotografiji vidi kako Papa grli Francisca.

Pozitivne reakcije brojnih korisnika Instagrama nisu izostale:

“Blagoslovljen Bog… u Crkvi ima mjesta za svakoga (papa Franjo). Upravo u onima koje svijet smatra manje vrijednim možemo doista otkriti Isusovo pravo lice”, napisao je jedan korisnik.

“Upoznao sam dječaka s desne strane, Francisca (Quico), i njegovu majku kada su posjetili službu za pomoć pri registraciji sudionika jednog od naših najprometnijih dana i imali smo vremena za razgovor. Bili su jako ponosni na svoju zadaću i jako sretni. Oboje su bili dragi, pristojni i sretni ljudi. Neka vas Bog blagoslovi i zaštiti”, dodao je drugi korisnik.

Pomoćnik glavnog tajnika Američke biskupske konferencije, vlč.Paul Hartmann, također je objavio fotografije Joãoa i Francisa nakon susreta s njima u Lisabonu, nazvavši susret s njima „možda najboljim dijelom hodočašća“.

„Jutros sam upoznao Francisa i Joãoa. Obojica su mladi Portugalci koji imaju Downov sindrom. Danas će služiti na misi s Papom. Ovdje su se upoznali i odmah postali prijatelji. Njihovi roditelji su mi dopustili da objavim njihovu fotografiju za vas. Možda najbolji dio hodočašća“, napisao je vlč. Hartmann u opisu fotografije.