Papa Franjo je imenovao novog tajnika Papinske komisije za Latinsku Ameriku, laika Rodriga Guerra Lópeza iz Meksika, čime je on postao jednim od najviše rangiranih laika u hijerarhiji Crkve, donosi Rome Reports.

Službeni zadatak ove Komisije jest proučavanje glavnih pitanja katoličkog života u Latinskoj Americi te promicanje suradnje između Vatikana i Biskupske konferencije Latinske Amerike. odrigo Guerra López profesor je filozofije iz Meksika, osnivač tamošnjeg Centra za društvena istraživanja CISAV i čovjek koji pomno i aktivno prati kretanja u Crkvi i svijetu.

Njegov rad prepoznao je i Vatikan, te mu je iskazana vrlo rijetka čast imenovanja u dvije papinske akademije. Još od 2017. godine član je Papinske akademije za život, a početkom ove godine imenovan je članom Papinske akademije za društvene znanosti. Profesor Rodrigo Guerra López je također prijatelj Hrvatske, u kojoj je boravio nekoliko puta, a svoje prijateljstvo potvrdio je i spremnim odazivom na razgovor za naš portal koji možete pročitati OVDJE.