Molitva, briga i odricanja gospođe Mary Nellikunnel očito su urodila plodom. Ona danas može biti ponosna na činjenicu da su čak dvojica njezinih sinova imenovani katoličkim biskupima, dok joj je kći postala časna sestra.

Njezin sin John još je 2018. godine preuzeo upravljanje biskupijom Idukki u državi Kerali, a Matthew nedavno imenovan biskupom Gorakhpura u državi Uttar Pradesh, piše Aleteia.

Braća su rođena u okolici distrikta Idukkija. Odrasli su u obitelji s petero djece. Njih dvojica su zaređeni za svećenike, njihova jedina sestra je postala časna sestra, a preostala dvojica braće su se oženila.

Naravno da je u njihovoj rodnoj župi svečano proslavljeno imenovanje drugog biskupa iz toga mjesta. Jedan župljanin je tom prigodom za UCA News izjavio: „U mjestu je nastala velika sreća nakon imenovanja vlč. Nellikunnela za biskupa.“

Majka Mary je nedavno imenovanje drugog sina biskupom doživjela kao posebnu milost. „Još uvijek ne znam jesam li dostojna tako velikih blagoslova”, rekla je.

Koliko god se nama ova priča činila nevjerojatnom, u Indiji je ovo čak treći slučaj da su braća postali biskupi. Naime, vlč. Sebastiao Mascarenhas 2022. godine imenovanom  je biskupom Barode, a njegov mlađi brat Theodore je 20015. godine imenovan pomoćnim biskupom Rancija. Također, isusovački biskup Alphonsus F. D’Souza i njegov mlađi brat Albert bili su imenovani biskupima u Zapadnom Bengalu i Uttar Pradeshu.