Prvi dan škole mnogim školarcima donosi stres i neizvjesnost s kojima se teško nose. Upravo zato iskaz međusobne ljubaznosti u takvim trenucima može stvoriti snažnu povezanost.

Upravo se to dogodilo dvojici osnovnoškolaca Christianu i Connoru, čija je fotografija s prvog dana škole obišla svijet, prenosi Aleteia.

Connor, dječak s autizmom, se pred ulazak u školu osjećao jako uplašenim, zbog čega je sjeo na pod i počeo plakati. Vidjevši ga u takvom stanju Christian je otišao do njega i pokušao ga utješiti. Zatim mu je pružio ruku i otpratio ga do ulaznih vrata škole.

“Vidjela sam ga na podu kako tješi Connora koji je plakao u kutu. Uzeo ga je za ruku i odšetao s njim do ulaznih vrata. Čekali smo do zvona i ušli u školu. Ostalo je povijest”, ispričala je Christianova majka koja je rekla kako su njih dvojica otada neraskidivo povezani.

Christian u trenutku kada je odlučio prići Connoru nije znao da dječak ima autizam. Jednostavno je vidio nekoga tko je bio u potrebi i odlučio pomoći.

“Bio je ljubazan prema meni. Bio je prvi dan škole i ja sam počeo plakati, tada mi je on pomogao i bio sam sretan”, rekao je Connor koji je priznao da su mu pri tome “potekle suze radosnice.”

Ovaj događaj posebno je razveselio njegovu majku koja često strepi za svog sina, zbog neizvjesnosti kako će druga djeca reagirati na njega. “Svakog se dana bojim da će mu se netko smijati jer nepravilno govori, ili zato što ne sjedi mirno, ili zato što skače gore-dolje i maše rukama”, rekla je.

Mnogi su na društvenim mrežama pohvalili malenog Christiana zbog njegovog iskaza ljubaznosti prema drugom dječaku, a njegova je majka na te pohvale odgovorila riječima: “Zahvaljujem Bogu što me blagoslovio s prekrasnim djetetom! Blagoslov dolazi u mnogo oblika a Bog nam omogućuje da budemo sredstava ljubavi.”

Ivo Džeba | Bitno.net