Foto: ChurchPopZanimljiva inicijativa oca Scotta Holmera iz Župe sv. Eduarda III. Ispovjednika u gradu Bowieu.

Nakon što ja Nadbiskupija Washington ukinula sva javna slavljenja svetih misa od 14. ožujka, svećenik je odlučio župljanima ponuditi mogućnost “drive-thru ispovijedi”, prenosi ChurchPop.

Otac Holmer svoj je potez objasnio u priopćenju:

“Činjenica da nećemo moći zajedno sudjelovati na misi zbog zdravstvene krize koja prijeti našoj naciji i svijetu svakako je izvor žalosti za nas.”

“Zamolio bih vas da ujedinite svoje molitve sa svetom misnom žrtvom koju ću slaviti privatno tako da provedete određeno vrijeme svakog dana u osobnoj molitvi te da nastavite s korizmenom praksom molitve, posta i djela milosrđa”, napisao je svećenik i dodao kako će tijekom vremena krize ispovijedi vjernika slušati na parkiralištu.

“Kako vam u crkvi i župnom uredu ne bih mogao garantirati fizičku sigurnost, postavio sam ‘drive through ispovjedaonicu’ te ću na crkvenom parkiralištu slušati ispovijedi držeći se na odstojanju od 1,8 metara dok će pokajnici ostati u svojim automobilima.”

Promet na parkiralištu pritom će usmjeravati bogoslov koji živi u župi, a svećenik će koristiti i povez preko očiju za one koji se žele ispovjediti u tajnosti.

Mislite li da bi i kod nas svećenici trebali uvesti nešto slično?

Tino Krvavica | Bitno.net