U staračkom domu Naše Gospe od Brda Karmel u Rio de Janeiru prošloga je tjedna bilo posebno slavlje! Toga je dana po prvi put u svom životu 101-godišnja starica Doña Penha primila svetu pričest.

Ova možda najstarija prvopričesnica u povijesti svoju odluku i želju da primi sakrament euharistije izrazila je ocu Domingosu Saviu Silvi Ferreiri, nakon što je po dolasku u dom počela redovito odlaziti na svetu misu.  Doña Penha najprije je poželjela poći na ispovijed, no kad je otac Ferreira shvatio kako starica nikada nije primila prvsu svetu pričest zamolio je redovnice koje vode starački dom da ju pripreme za primanje sakramenata.

viewphoto

– Bio je to predivan trenutak koji nam je pokazao kako nikad nije kasno za primanje euharistije, te da onoga koji traži Boga ni vrijeme ni stid ne mogu spriječiti – kazala je djelatnica doma Josiane Ribeiro.

viewphoto-1

Nakon pripreme za sakramente pomirenja i euharistije, uslijedila je proslava prve svete pričesti, a prema riječima djelatnika na licu ove starice mogla se jasno vidjeti istinska želja i radost.

Fotografije slavlja iz kapele staračkog doma obišle su društvene mreže i oduševile sve koji su vidjeli ovaj dirljivi prizor.

Među brojnim komentarima našao se i ovaj:

“Uvijek ima vremena, a njezino vrijeme bilo je sad! Bog te blagoslovio!”

I mi se pridružujemo čestitkama i molimo za sve one koji Boga i njegovu ljubav još uvijek nisu upoznali!

Miodrag Vojvodić | Bitno.net