U samo tri dana, koliko je trajao posjet pape Franje Rumunjskoj, sveti Otac je ostavio dojmljiv trag, donosi Rome Reports. Bio je ovo dugoočekivani susret jer se posljednji posjet rimskog biskupa Rumunjskoj dogodio prije 20 godina kada je ovu istočnoeuropsku zemlju posjetio Ivan Pavao II.

Papa Franjo se susreo s rumunjskim katolicima, predstavnicima državnih vlasti i vjerskim vođama. Također je sudjelovao na marijanskom susretu s mladima i obiteljima, održanom na trgu ispred Palače kulture u Iaşiu.

Na susretu u Blaju sa zajednicom Roma, papa Franjo je molio za oprost zbog diskriminacije i segregacije koje su podnijele njihove zajednice i pozvao Rome da se otvore drugima te da s njima dijele svoje darove.

Papa Franjo je posljednjeg dana boravka u Rumunjskoj u nedjelju 2. lipnja u nazočnosti oko osamdeset tisuća vjernika na prostranom Polju slobode u istočnom predjelu grada Blaja s rumunjskim grkokatoličkim biskupima služio božansku liturgiju tijekom koje je proglasio blaženima sedmoricu grkokatoličkih biskupa mučenika komunističkog režima.

U nastavku pogledajte najdojmljivije trenutke Papina boravka u Rumunjskoj.

Bitno.net