Nadbiskup San Francisca Salvatore Cordileone je desetak dana nakon blagdana Svih svetih služio misu za sve preminule beskućnike u svojoj nadbiskupiji, donosi Catholic News Agency. „Jedno od najvećih djela milosrđa jest molitva za vječni spas onih koji su otišli prije nas. To je ono što sada činimo“, izjavio je povodom ove mise svećenik Martin Ford, inače koordinator nadbiskupijskog Ureda za ljudski život i dostojanstvo. Kompletna iznos od milostinje, koja je prikupljena na svetoj misi, bit će proslijeđen katoličkoj organizaciji koja se brine o beskućnicima.

Na području grada San Francisca trenutno je registrirano više od 2100 beskućnika, ali se pretpostavlja kako je broj znatno veći. Također je teško ustanoviti broj preminulih beskućnika. Nadbiskup Cordileone se u svojoj propovijedi najprije osvrnuo na riječi iz Druge poslanice Korinćanima, a zatim je usporedio zimu s prolaznošću života te je pozvao ostale vjernike na iskazivanje milosrđa prema “braći na ulici”.

„Neka se ovaj naš čin milosrđa svidi Gospodinu te nas još više potakne na slavljenje Boga konkretnim djelima ljubavi. Pa, kada jednom dođe naš trenutak kada ćemo i mi iz ovoga otići u drugi život, neka nam Kralj Vjekova pripravi mjesto među svojim stadom“, poručio je nadbiskup San Francisca.

Rašeljka Zemunović | Bitno.net