Svećeničko ređenje u filipinskoj pokrajini Mindanao postalo je pravi obiteljski događaj budući da su se na isti dan zaredila trojica braće.

Štoviše, sva trojica odabrali su svoj svećenički poziv vršiti unutar iste kongregacije. Riječ je o talijanskom redu Svetih stigmi Gospodina Isusa Krista, piše UCA News.

Jessieja, Jestnieja i Jersona Avenida zaredio je nadbiskup Cagayana de Oroa Jose Cabatan, a ređenje se dogodilo 8. rujna u katedrali svetog Augustina.

Ovo ‘obiteljsko’ ređenje odjeknulo je u cijeloj Crkvi u Filipinima, a mnogi su kazali kako se ovakvo što još nikada nije dogodilo u zemlji koja je ove godine proslavila 500. obljetnicu dolaska kršćanstva.

Braća su kazala kako su njihovi pozivi plod teškog rada i molitava njihovih roditelja. Njihov otac radi kao poljoprivrednik i zaštitar, a majka je dadilja. “Blagoslov je imati svećenika u obitelji, ali imati trojicu je posebno”, kazali su ponosni roditelji.

Iako su zaređeni zajedno, njihovi putevi su bili različiti. Jessie (30) je u bogosloviju ušao 2008., a dvije godine nakon njega ušli su i Jestonie (29) i Jerson (28).

Štoviše, nijedan od braće nije oduvijek želio biti svećenik. Jessie je prvo želio postati policajac ili inženjer elektrotehnike, Jestonie je htio postati učiteljem, dok je Jerson sanjao o tome da postane liječnik.

“Naša obitelj nije bogata, ali smo vrlo bogati u ljubavi prema Kristu i Njegovoj Crkvi”, kazao je otac obitelji nakon mise ređenja.

Da stvar bude bolja, u obitelji je još jedan mlađi brat koji također razmišlja o duhovnom pozivu. “Vrlo je aktivan u župi. Ne bismo bili iznenađeni ako bi ušao u bogosloviju. Ako se to dogodi, bit će to Božjom milošću. Zahvalit ćemo Gospodinu što je našoj obitelji podario četiri svećenika”, kazala su novozaređena braća.