Svoje prvo dijete izgubila je nakon samo godinu dana zbog bolesti srca, a nakon što su i njezini tromjesečni blizanci završili u bolnici zbog teške upale pluća, majka ih je odlučila posvetiti Djevici Mariji, odnosno Prečistoj Gospi od Lo Vásqueza, kako ju nazivaju u Čileu.

Blizanci Monica i Cristian Moya danas imaju 44 godine i oboje su svoj život odlučili u potpunosti posvetiti Bogu. Cristian je postao svećenik, a Monica je nedavno položila doživotne zavjete u kongregaciji Kćeri Svete Marije od Providnosti.

Za majčinu posvetu njihovih života Blaženoj Djevici Mariji doznali su tek nedavno kad im je majka ispričala kako su joj po dolasku u  bolnicu liječnici kazali kako je transfuzija krvi jedino što mogu napraviti za njezino dvoje djece koje se nalazilo na rubu smrti.

“Mama je rekla kako je jedina stvar koja joj je toga trenutka doša u misli bila posvetiti nas Djevici Mariji i predati nas u Njezine ruke. Nakon toga naše se stanje počelo popravljati”, prepričala je s. Monica u razgovoru za  ACI Prensa.

“Nekome se to može činiti kao slučajnost, no danas je jedno njezino dijete svećenik, a drugo redovnica”, kazala je s. Monica, dodavši kako je njezin brat svoju svećeničku formaciju prošao upravo u bogosloviji koja se nalazi kraj svetišta Naše Prečiste Gospe od Lo Vásqueza u kojemu je njihova majka molila za ozdravljenje svoje djece.

Na s. Monicu majčina je posveta ostavila snažan dojam i navela ju, kako kaže, da prepozna Gospodinovu brigu i pomoć na njezinom životnom putu, kao i na životnom putu njezina brata, a kojega su njezini roditelji podržavali svojom molitvom.

“Poziv je dar i čudo koje nadilazi sve ono što moj um može razumjeti. To je posebna milost koja mi pomaže svakoga dana izgovoriti svoj ‘da'”, zaključila je sestra Monica.

Potaknuti ovim prekrasnim svjedočanstvom, sjetimo se i mi u svojim molitvama svih naših redovnica i redovnika, te mladomisnika koji će ovih dana primiti red prezbiterata!

Božanski Spasitelju, Isuse Kriste, koji si cijelo djelo svog otkupljenja, blagostanje i spasenje svijeta povjerio svećenicima kao svojim predstavnicima, prikazujem ti kroz ruke tvoje presvete Majke i za posvećenje tvojih svećenika i kandidata za svećenički poziv, ovaj cijeli današnji dan sa svim njegovim molitvama, djelima, radostima, žrtvama i tugama.

Podaj nam istinski pobožne svećenike koji raspaljeni vatrom tvoje božanske ljubavi ne traže ništa drugo nego tvoju još veću slavu i spasenje naših duša. A ti, Marijo, dobra Majko svećenika, zaštiti sve svećenike u opasnostima njihova svetog poziva i milom Majčinskom rukom vrati k Dobrom Pastiru sve svećenike koji iznevjere svoje uzvišeno zvanje i odlutaju. Amen.

Miodrag Vojvodić | Bitno.net