Tisuće katolika na društvenim mrežama oduševila je fotografija svećenika u reverendi kako po pljusku hoda između automobila kako bi dodijelio bolesničko pomazanje unesrećenom vozaču nekoliko minuta prije njegove smrti.

Fotografija je nastala prošlog mjeseca u saveznoj američkoj državi Pennsylvaniji. Prometna nesreća se dogodila nakon što se jedan od vozača zabio u kolonu automobila pri čemu je ozlijeđeno više osoba.

Vlč. John Killackey požurio je između vozila prije dolaska hitnih službi kako bi pomogao ozlijeđenima.

Za jednu osobu svećenikov dolazak je bio uistinu providonosan jer je preminula ubrzo nakon nesreće, ali vlč. Killackey imao je dovoljno vremena za podjeljenje bolesničkog pomazanja.

Kada se fotografija prvi puta pojavila na internetu, nitko nije znao o kome je riječ. Tek se nakon nekoliko dana otkrio identitet skromnog svećenika koji je kako kaže napravio ono što bi učinio svaki svećenik na njegovom mjestu.

Inače, vlč. Killackey tek je nedavno proslavio prvu obljetnicu svoga svećeništva kao član Svećeničkog društva svetog Petra.

U izjavi za National Catholic Register ovaj skromni svećenik je rekao: “Samo sam pokušao učiniti svoj dio i maknuti se s puta kako bi hitna pomoć, policija i vatrogasci koji su reagirali iznimno brzo mogli učiniti svoj dobar posao”.

“Svećenik je zaređen kako bi donosio Krista ljudima u ovim značajnim trenucima. Siguran sam da bi svaki svećenik na mom mjestu učinio istu stvar”, dodao je vlč. Killackey.

Njegovi župljani u iz župe Mater Dei u gradu Harrisburg bili su oduševljeni kada su saznali za svjedočanstvo požrtvovnosti koje je pokazao ovaj mladi svećenik.

“Tako smo blagoslovljeni što je dio naše crkvene zajednice. Kakav je veći blagoslov mogao biti za te ljude u sinoćnjoj nesreći od njega koji je za njih molio, posebice za osobu koja je preminula”, izjavila je jedna župljanka. „Molite za našeg svećenika, budući da sam sigurna da je potresen onime čemu je svjedočio. I molite za sve svećenike“, zaključila je.

This image is from Interstate 81 south on July 8, 2020, at the scene of multiple accidents along the highway. This…

Objavljuje Coal SpeakingČetvrtak, 9. srpnja 2020.