Mitropolit Ruske pravoslavne Crkve, Hilarion Alfejev, izjavio je kako je rodna politika Zapadne Europe “ogromna tragedija” čije će posljedice vidjeti nadolazeće generacije, prenosi ruska novinska agencija TASS.

Hilarion, koji je ujedno i predstojnik Ureda za vanjske poslove Ruske pravoslavne Crkve, gostovao je u subotu na ruskoj televizijskoj postaji Rossiya’24, gdje je izjavio: “Odluke koje se danas donose u velikom broju europskih država vođene su istom ideologijom koja je već uništila brojne obitelji, ideologijom koja tvrdi da osoba može birati rod, čak da u djetinjstvu može definirati tko će biti njezin partner u budućnosti, istog ili različitog spola.”

Mitropolit je također poručio kako su operacije promjene spola uvijek zasnovane na “lažima i obmanama”, dodavši kako je nemoguće promijeniti spol, već da se radi o “maski”.

“To znači da osoba može modificirati svoje vanjske karakteristike, tako možemo reći da će muškarac izgledati kao žena. Međutim, taj muškarac nikada neće moći roditi dijete i nikada neće postati prava žena.”

Pravoslavni velikodostojnik dodao je da se takve laži uvode pomoću ideologije koja dolazi “kroz školsko obrazovanje”.

“To je velika tragedija Zapadne Europe i cijelog suvremenog zapadnog svijeta. Možda će tek iduće generacije razumjeti razmjere ove tragedije.”

Na kraju je nadodao kako će Crkva “uvijek govoriti protiv tih laži i obmana”.

“Ono što je psihički poremećaj, što se može ispraviti i liječiti, predstavljeno je kao norma te se ljude tjera da unakazuju sami sebe. Ima puno slučaja u kojima su ljudi došli k sebi, nakon što su prošli najteže operacije, promijenili spol i boju kože. Na kraju bi shvatili da su bili prevareni, ali više se nisu mogli vratiti natrag.”

Podsjetimo, i Katolička je Crkve više puta kritizirala rodnu ideologiju, a posebno je to činio papa Franjo.

“U Europi, u Americi, u Latinskoj Americi, u Africi, u nekim azijskim zemljama, postoje prave ideološke kolonizacije. I jedna od tih – kažem to jasno s ‘imenom i prezimenom’ – je rodna ideologija! Danas se djecu – djecu! – u školi tome uči: da svatko može birati svoj spol. A zašto to uče? Zato što imaju knjige osoba i institucija koje daju novce. To su ideološke kolonizacije, koje podržavaju i vrlo utjecajne zemlje. I to je užasno. Bog je stvorio muškarca i ženu. Bog je stvorio svijet takvim-i-takvim, a mi činimo protivno”, izjavio je Sveti Otac prilikom susreta s poljskim biskupima u Krakovu, u srpnju 2016.

Tino Krvavica | Bitno.net