Pod geslom ”Učite od mene i naći ćete mir” (Mt 11, 28-30) ovogodišnji Međunarodni molitveni festival mladih održava se 33. put, a trajat će od 1. do 6. kolovoza. Tisuće mladih i ove godine slušat će kateheze i svjedočanstva, moliti, sudjelovati na večernjem molitvenom programu…

Gostujući u Međugorskim minutama Radiopostaje Mir Međugorje donedavni župnik župe Međugorje fra Marinko Šakota najavio je kako se Mladifest vraća na stari termin, odnosno da jutarnji program ponovno počinje molitvom u devet sati, a ne u deset.

Uz već ranije poznate velikodostojnike koji će slaviti svete mise, fra Marinko Šakota kazao je kako će misu prvu večer 33. festivala mladih predslaviti nadbiskup Barcelone kardinal Juan José Omella.

Dolazak kardinala Omelle potvrđen je danas i na web stranicama njegove nadbiskupije, gdje se kaže kako će nadbiskup Barcelone predslaviti misu u Međugorju sa stotinama svećenika koncelebranata i više od 50.000 mladih. Uz to je i najavljeno kako će na hodočašće u Međugorje stići i stotanjak mladih iz ove nadbiskupije. Uz tekst se objašnjavaju i prvi dani ukazanja u Međugorju i komunistička represija osmadesetih godina te se opisuje i današnji izgled Podrbrda, gdje se svakodnevno moli krunica.

”Mladifest počinje u ponedjeljak, 1. kolovoza molitvom krunice u 18 sati, otvaranje je u 19 sati, predstavljanjem nacija. Nakon toga je sveta misa koju će predvoditi kardinal iz Barcelone i na kraju Klanjanje. Što se tiče drugoga dana 2. kolovoza u 6 sati ujutro je molitva krunice na Podbrdu kod Gospinog kipa i završavamo na blagdan Preobraženja 6. kolovoza u 5 sati ujutro svetom misom na Križevcu. Osim kardinala iz Barcelone, ove godine misna slavlja će predslaviti fra Massimo Fusarelli, generalni ministar OFM, fra Jozo Grbeš, provincijal Hercegovačke franjevačke provincije, mons. Petar Palić, mostarsko duvanjski biskup i apostolski upravitelj trebinjsko –mrkanski”, rekao je fra Marinko.

Kazao je i kako će kataheze držati fra Jozo Grbeš, fra Massimo Fusarelli, s. Dominika Anić, Ankica Baković i međugorski župni vikar fra Renato Galić, uz to bit će i 12 svjedočanstava mladima, film zajednice Cenacolo o tome kako snimaju film i naravno još puno pjesme i molitve.