Glas Koncila javlja kako su među 12 poginulih hodočasnika u prometnoj nesreći u Hrvatskoj i poljska redovnica Janina Mateusiak te svećenik Grzegorz Radziszewski.

Vijest o poginuloj redovnici za poljske medije potvrdila je poglavarica iz Družbe sestara Svete obitelji iz Nazareta.

“Naša s. Janina Mateusiak poginula je u nesreći autobusa koji je išao u Međugorje 6. kolovoza. Pozivamo vas za molitvu za njezinu dušu te za oporavak s. Urszule, s. Emmanuele i svih ozlijeđenih”, izvijestili su iz Družbe.

Redovnica Mateusiak posljednje je dvije godine služila u kapeli trajnoga klanjanja u Jedlniji u blizini Varšave, a ranije je radila u pastoralu mladih kao katehistica i vjeroučiteljica. Nedavno se vratila s hodočašća iz Svete Zemlje, a njezine susestre je pamte kao nasmijanu, ljubaznu, punu topline.

[✝️POKOJ VJEČNI DARUJ JOJ GOSPODINE🙏🏼]

Među 12 poginulih hodočasnika u prometnoj nesreći jest i poljska🇵🇱 redovnica…

Objavljuje Glas KoncilaUtorak, 9. kolovoza 2022.

Kako doznaje Glas Koncila među poginulima je i salezijanac Varšavske provincije svećenik Grzegorz Radziszewski. O njegovoj smrti izvijestili su iz župe sv. Ivana Bosca u Sokołówu Podlaskom te Biskupije Płock.

“Neka mu Bog iskaže milosrđe i primi ga u svoje kraljevstvo, a njegovu najužu obitelj neka umiri u boli i osnaži u nadi da će se razdvojenost pretvoriti u ponovni susret u vječnosti”, napisali su iz Provincije sv. Stanislava Kostke Salezijanske družbe u Varšavi.

[✝PREPORUČIMO GA BOŽJEM MILOSRĐU🙏]

Salezijanac Varšavske provincije svećenik Grzegorz Radziszewski poginuo je u…

Objavljuje Glas KoncilaUtorak, 9. kolovoza 2022.

*Izvorna vijest nadopunjena je novim informacijama o pogibiji svećenika Grzegorza Radziszewskiog.