Ovaj španjolski bračni par iz Madrida svoj je medeni mjesec započeo služenjem bolesnicima i umirućima u kući Misionarki ljubavi u Etiopiji.

– Učinili smo to u znak zahvalnosti, znajući kako ćemo, kad budemo imali djecu, teško ponovno onamo otići – objasnila je Lourdes, koja je sa svojim tada budućim suprugom, čak četiri ljetna odmora provela pomažući ovim izvanrednim redovnicama u različitim dijelovima svijeta.

Najprije je to bila kuća za mentalno oboljele u Rumunjskoj. Svatko je boravio u različitoj kući, ali su zajedno molili i pomagali štićenicima psihijatrijske bolnice u kojoj su sestre djelovale.

– Živjeli smo dnevni život redovnica, njihov molitveni život i rad u domovima – prepričava Lourdes u razgovoru za CNA.

Iduće ljeto odlučili su otići u Etiopiju u kojoj su misionarke ljubavi pomagale tisućama oboljelih i umirućih različite dobi – od djece do staraca.

– Otišli smo živjeti njihovu duhovnost i pomoći djeci s poteškoćama u razvoju, nakon što su nas prethodno u Madridu educirali. Bilo je to zaista posebno ljeto. Svakoga dana, rano ujutro, slavili smo misu, a potom se posvetili radu, nahranili djecu, odveli ih na spavanje, a potom ručali. Zatim smo im dali terapiju, igrali se s njima, te pošli na svakodnevno klanjanje Presvetom sakramentu – prisjeća se ova majka četvero djece, koja je sa svojim suprugom i najstarijim sinom došla u Rim kako bi sudjelovala u slavlju kanonizacije Blaženice iz Calcutte.

– Vidjeli smo strahote bolesti i neizmjernu patnju, a misionarke su uvijek imale osmijeh na licu. Nikada se nisu žalile i nisu prestajale raditi. Nismo ih vidjeli besposlene – kaže Chema.

Za ovaj bračni par, pet dana medenog mjeseca kod Misionarki ljubavi bio je pravi vjenčani dar koji im je Bog podario.

Miodrag Vojvodić | Bitno.net