Tijekom kolovoza na Sultana Masiha i njegovu suprugu Sofiju Bibi vršen je pritisak da pređu na islam kako bi podmirili financijski dug. Stariji kršćanski par živi u selu koje se nalazi u okrugu Khanewal u pakistanskoj provinciji Punjab, prenosi portal Nedjelja.ba.

Prema videozapisu dostupnom na društvenim medijima, Masih je od lokalnog muslimanskog trgovca posudio 400 tisuća rupija, ili  2385 dolara, za ulaganje u posao. Međutim, zbog pandemije taj posao nije uspio i Masih nije mogao vraćati novac.

Muslimanski trgovac počeo je maltretirati i prijetiti Masihu, međutim, otplata je bila nemoguća.

Kasnije je muslimanski trgovac vršio pritisak na Masiha i njegovu ženu da pređu na islam kako bi ukinuo dug. Zbog financijskih pritisaka s kojima se suočio kršćanski par, odlučili su prijeći na islam.

Muž je ime promijenio u Muhammed Sultan tijekom ceremonije obraćenja u lokalnoj džamiji, a Sofija je zadržala staro ime.

“Ovo je alarmantna i nepodnošljiva situacija”, rekao je pastor Sarfraz za International Christian Concern (ICC), naglašavajući kako se na pakistanske kršćane vrši pritisak za prelazak na islam i zbog njihova ekonomskoga statusa.

“Kršćani su uglavnom radnici na dnevnicu i nemaju sredstava da podignu svoj život na bolju razinu. Stoga bi vlada trebala uvesti politike za svoje unaprjeđenje i zaštititi njihovo pravo na vjersku slobodu kako ne bi morali zbog nedostatka novaca mijenjati vjeru”, dodao je Sarfraz.