Dječak Josiah Sisson promatrao je sa svojim prijateljima svjetla za Božić ukrašenog australskog grada Springwooda kada je na njega naletio automobil za čijim je volanom bio Adrian Murray (24). Devetogodišnji dječak je nedugo nakon toga preminuo od posljedica rana, u utorak prošli tjedan, a Murray, koji je bio pod utjecajem narkotika i alkohola optužen je zbog njegove smrti.

Murray i roditelji preminulog dječaka, koji su nakon tragedije rekli kako su spremni oprostiti vozaču, imali su emotivan susret nakon Josiahove smrti. Bilo je to na službi u protestantskoj zajednici Potter’s House Christian Church, a pastor Peter Field kasnije je za medije prepričao što se dogodilo.

“Na kraju službe Murray, koji je bio tamo s obitelji i prijateljima, vidio je da je u crkvi i Karl (otac dječaka, op.a.). Došao je do njega i plačući mu pao u zagrljaj. Karl je bio dovoljno hrabar i muževan da ga uhvati i ponaša se prijateljski prema njemu. Bio je to nevjerojatno emotivan trenutak za sve nas”, prepričao je Field situaciju u kojoj je otac djeteta doista pokazao iznimnu kršćansku snagu i oprostio svom bližnjem.

Kasnije je obitelj dječaka pojasnila kako milosrđe koje je otac pokazao prema Murray nikako ne znači da opravdava kako se ponašao za volanom te noći. On mu samo želi to oprostiti.

“Budite jedni drugima dobrostivi, milosrdni; praštajte jedni drugima kao što i Bog u Kristu nama oprosti” (iz Pavlove poslanice Efežanima 4, 32).

Tino Krvavica | Bitno.net