Uvečer, 3. listopada 2023., u blizini grada Mestre u Italiji, u teškoj prometnoj nesreći poginula je 21 osoba, a 15 je ranjeno. U četvrtak ujutro, 5. listopada, Služba civilne zaštite Republike Italije potvrdila je vijest da je među poginulima i devet Ukrajinaca, među kojima dvoje djece, koji su inače bili kao izbjeglice smješteni u Korenici i koji su se redovito okupljali na svetu liturgiju koju za njih služi o. Oleg Hirnyk, kojemu je Križevačka eparhija povjerila pastoralnu skrb za grkokatolike Ukrajince u Korenici i koji ih redovito okuplja.

Među ranjenima su također petorica Ukrajinaca iz zajednice u Korenici. U Korenici je proglašen dan žalosti.

Ovim putem Križevačka eparhija izražava kršćansku sućut obiteljima poginulih i poziva vjernike na molitvu, kako za duše poginulih, tako i za ozdravljenje ranjenih te za njihove obitelji.

Podsjećamo, u prometnoj nesreći koja se dogodila kod Venecije smrtno je stradala i Splićanka Antonela Perković (25). Njezin godinu dana mlađi suprug Marko Baković na intenzivnoj je skrbi u bolnici Mirano i nije u životnoj opasnosti. Par se nedavno vjenčao te je išao na medeni mjesec.