Biskup Wenceslao Selga Padilla, apostolski upravitelj Ulaanbaatara, predvodio je obred svećeničkog ređenja u katedrali svetih Petra i Pavla u glavnom gradu Mongolije Ulan Batoru. Na slavlju je u zajedništvu s trojicom biskupa i više od 100 svećenika iz Koreje, čiji svećenici misionarski djeluju u ovoj azijskoj državi, sudjelovalo preko 1500 vjernika.

Novozaređeni svećenik 2014. godine bio je zaređen za đakona u Daejeongu, u Južnoj Koreji, gdje je studirao, a u Mongoliju se vratio u siječnju 2015. godine. U Mongoliji je dosad kao đakon služio u raznim  župama, gdje sada pastoralno djeluje oko dvadeset misionara i pedeset časnih sestara iz dvanaest raznih družbi.

Za malu mongolsku katoličku zajednicu, koja se za događaj priprema molitvenom devetnicom, ređenje je razlog velike radosti i nade za budućnost ove mlade Crkve – istaknuo je misionar otac Anthony Chatry, nacionalni ravnatelj Katoličke međunarodne udruge koja je prošle godine prikupila više od 615 tisuća eura za gradnju crkvi i izobrazbu svećenika u Mongoliji. Ovo je izvanredan primjer koji govori što znači biti misionarska Crkva – rekao je misionar, a prenio tjednik „The Tablet“.

Crkva je u Mongoliji tek 24 godine, od 1992. godine, kada su uspostavljeni diplomatski odnosi između Svete Stolice i novorođene Republike Mongolije i kad je otvorena misija u Ulan Batoru, povjerena misionarima družbe Bezgrešnog Srca Marijina iz Scheuta, koja je 2002. godine proglašena apostolskom upravom Ulaanbaatara. Djelo apostolata raznih redovničkih družbi prisutnih u Mongoliji, koje cijene i lokalne vlasti, donijelo je plodove, što je razvidno iz lagana, ali stalna porasta obraćenika na katoličanstvo i sve većega zanimanja mladih vjernika za svećeništvo i posvećeni život. To potvrđuje i svećeničko ređenje Josepha Enkhee-Baatara.

Radio Vatikan | Bitno.net