Uragan Harvey posljednjih je dana opustošio obalu Teksasa, te izazvao nezapamćene poplave. Riječ je o najsnažnijoj oluji koja je pogodila Teksas u posljednjih pola stoljeća iza koje je ostala prava pustoš, no u gradu Robstownu jedan je detalj izazvao veliku pozornost i poslao snažnu poruku nade.

Kao i brojni žitelji ovoga teksaškog grada, i obitelj Rojas ostala je bez svoje kuće koju je nakon prolaska uragana Harveya progutao požar. Ipak, po povratku na ostatke svojega doma dočekalo ih je pravo iznenađenje. Jedini predmeti koji su preživjeli katastrofu bila su dva kipa Blažene Djevice Marije. Jedan veći (na slici), te drugi manji pronađen među ostacima njihove kuće.

“Neki će kriviti Boga, dok će drugi kriviti uragan, no ono jedino što je preživjelo su svete stvari. Kao što vidite, jedino je ovaj kip preživio. Kopala sam u potrazi za stvarima i pronašla jedino Djevicu Mariju!” izjavila je za KRISTV Natali Rojas.

I dok neki žale za svojim gubitkom, Natalin otac Jesus zahvalan je što je živ i zdrav, premda bi bio sretan da se ova katastrofa nije dogodila.

“Tijekom svojega života mnogo sam propatio. Bili smo izbjeglice. Cijeli život radili smo na polju u želji da našim obiteljima pokažemo kako ostati jak, vjerovati u Boga i čuvati svoje obiteljsko zajedništvo… Prvo što sam pomislio je kako smo mogli poginuti da smo ovdje ostali”, kazao je Jesus, a njegova kći Natali zaključila:

“Cijenite ono što imate, slušajte upozorenja, zagrlite svoju djecu, zahvalite Bogu na današnjem i jučerašnjem danu i molite za bolje sutra!”

Dodajmo kako je Američka biskupska konferencija vjernike pozvala na molitvu, te potaknula na pomoć žrtvama ove nezapamćene katastrofe.

“U solidarnosti s braćom biskupima ovoga kraja, pozivam vjernike na molitvu za sve pogođene ovim uraganom, te molim ljude dobre volje da budu uz žrtve i pomognu njihovim obiteljima. Neka Bog, Gospodin milosrđa i supatnik, zaštiti sve one koji su i dalje u opasnosti, te na sigurno dovede sve nestale. Neka se posebno pobrine za one koji su i prije ovoga uragana bili beskućnici i siromašni”, napisao je predsjednik Američke biskupske konferencije i nadbiskup Galveston-Houstona kardinal Daniel DiNardo.

Pomolimo se i mi na ovu nakanu!

Miodrag Vojvodić | Bitno.net