IZBORNI ZAKON TREBA MIJENJATI

Kardinal Vinko Puljić o izborima u BIH: ‘Očekujem odgovornost i Međunarodne zajednice i domaćih političara’

Izbori u BiH: vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić jučer se u izjavi za Hrvatski katolički radio osvrnuo na nedjeljne izbore.

Kardinal Vinko Puljić, izbori u BiH

Kardinal Vinko Puljić, izbori u BiH

„Izbori su plod Izbornog zakona. To je najveći problem, što je taj zakon takav da se drugome narodu može izabrati predstavnika. Jasno da će to stvoriti nezadovoljstvo kod ljudi. Međutim, dok se Izborni zakon ne promijeni, stvorena je takva situacija kakva jest.

Očekujemo da će i međunarodni čelnici i  domaći ljudi shvatiti da se ne može ovakvim putem stvarati zadovoljstvo suživota i suradnje. Očekujem da se to što prije riješi, a meni je prihvatiti zakone i živjeti po njima, osim ondje gdje su protiv morala, savjesti i Božjega zakona. U tom duhu se moram postaviti. Međutim, očekujem odgovornost i Međunarodne zajednice i domaćih političara.

Tužan sam, jer Međunarodna zajednica učini mnoge krive poteze, pa ostavi domaćima da rješavaju. A da su domaći to mogli riješiti, ne bi trebali Međunarodnu zajednicu“, kazao je o izborima vrhbosanski nadbiskup i kardinal Vinko Puljić nakon svete mise koju je jučer predvodio u župi i svetištu Gospe od Brze Pomoći u Slavonskom Brodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povod njegovu dolasku je proslava 8. dana u mjesecu kao dana čašćenja Gospe od Brze Pomoći.

IKA | Bitno.net


Dragi čitatelji, ovisimo o vama i računamo na vas i vašu pomoć! Podržite naše djelovanje članstvom u Klubu prijatelja! Doznajte više na ovom linku!

 

Objavljeno: 9. listopada 2018.

Možda vam se svidi