Južnoafrički kardinal Wilfrid Napier našalio se na račun Engleske nogometne reprezentacije nakon sinoćnjeg sramotnog poraza od nogometaša Islanda s rezultatom 2:1, donosi Catholic Herald.

Za one koji ne znaju, Islandska nogometna reprezentacija u nogometnom svijetu spada u skupinu “liliputanaca” te im je ulazak u četvrtfinale Europskog prvenstva najveći uspjeh u povijesti. Njihova borba protiv Engleske s pravom je prikazana kao sukob “Davida i Golijata”, a i ovaj put se pokazalo da se povijest često ponavlja.

Razočaran neuspjehom nogometne reprezentacije za koju i sam navija, kardinal Napier iskoristio je svoj službeni račun na Twitteru kako bi se našalio s Engleskom povukavši pritom paralelu s Brexitom tj. izlaskom Ujedinjenog Kraljevstva iz Europske unije.

“Isuse! Engleska je dosta ozbiljno shvatila referendum o Brexitu! Čak se i njihova reprezentacija povukla iz Europe!” piše u Twitter komentaru koji je ubrzo postao popularan na toj društvenoj mreži te su nakon njega uslijedili brojni pozitivni komentari.

Neki su čak sugerirali kako je barem reprezentacija Walesa ostala na Europskom prvenstvu te da bi kardinal Napier mogao postati njihov duhovni savjetnik.

Tino Krvavica | Bitno.net