Biskup Michael Mulvey iz biskupije Corpus Christi, koja se nalazi u američkoj državi Teksas, ovoga tjedna je potvrdio kako je spasio život jednoj ženi, inače majci malodobne djece. Naime, prije nego što je izabran za biskupa, otac Michael Mulvey se upisao u registar potencijalnih darivatelja koštane srži. Nakon određenog vremena otkrivena je podudarnost sa ženom kojoj je dijagnosticiran jedan oblik karcinoma koštane srži, pa je biskup otputovao u San Antonio kako bi joj darovao koštanu srž.

Izjavio je kako je bio dotaknut ovim iskustvom, ali i zahvalan što može pomoći bolesnoj ženi i njezinoj obitelji. “Svjestan sam da mi je Bog dao život pa sam dobio priliku odgovoriti tako da sam unio veliku promjenu u život jedne osobe, njezine djece i ostatka obitelji, o čemu sam kasnije zaista često razmišljao”, izjavio je biskup Mulvey za South Catholic Texas.

Premda nikada nije upoznao ženu koja je primila njegovu koštanu srž, biskup svakodnevno zahvaljuje Bogu što joj je mogao pomoći. Nije poznato kada je biskup darovao koštanu srž, ali izgleda da je o tom iskustvu nedavno govorio kako bi popularizirao darivanje koštane srži, odnosno upisivanje u registar darivatelja.

“U Americi se svake tri minute dijagnosticira rak krvi, leukemija ili limfom”, tvrdi Leticia Mondragon, koja vodi udrugu za angažiranje darivatelja. Ističe kako je postupak upisivanja na listu darivatelja danas jednostavniji nego prije jer se to može učiniti i preko pametnog telefona.

Darivatelji mogu biti osobe između 18 i 44 godine, a ostat će prihvatljivi darivatelji sve dok ne napune 61 godinu života. Mondragon je izjavila kako je zahvalna biskupu Mulveyu što je podijelio svoju priču te se tako uključio u promociju njihove globalne misije spašavanja života.

“U desetoj glavi Matejeva evanđelja piše kako bismo ono što smo besplatno primili, trebali besplatno davati. Uvijek se moramo sjetiti kako je naš život dar te da istinsku zahvalnost izražavamo kada smo spremni podijeliti ono što posjedujemo”, završava biskup Mulvey.

Rašeljka Zemunović | Bitno.net