Bivša direktorica klinike Planned Parenthood i autorica svjetskog hita “Neplanirano“, Abby Johnson, u međuvremenu je postala vodeća zagovornica života u Americi. Budući da je i sama nekada bila dijelom industrije pobačaja, ona itekako dobro razumije razmišljanja onih koji rade pobačaje.

Većina zaposlenih u klinikama za pobačaje ponašaju se kao slijepci, koji ne shvaćaju težinu svojih djela, pa se njima oduzimanje nevinih života pretvorilo u rutinu. Međutim, Abby vjeruje kako bi se takav stav mogao promijeniti. Zbog toga je svoje djelovanje usmjerila i na poticanje drugih na molitvu za abortere, odnosno liječnike koji rade pobačaje, kako bi oni izašli na svjetlo i suočili se s težinom svojih postupaka.

Jedan od takvih liječnika, koji očito nema problema sa svojom groznom praksom, jest Leroy Carhart, liječnik koji je specijaliziran za pobačaje u poodmakloj trudnoći. On je jednom prilikom za BBC izjavio kako se prilikom pobačaja ubija dijete, a ne fetus. Novinar ga je tada upitao: “Dakle, vi nemate problema s ubojstvom djeteta?” Liječnik je odgovorio: “Nemam problema ako se to dijete nalazi u majčinoj maternici.”

Abby Johnson je nedavno objavila Carhartovu fotografiju koja je snimljena na proslavi njegova rođendana. Pokraj njega stoji znak na kojem piše: “Čak i u najgorim danima, JA ĆU IH UBIJATI.” Johnson je u komentaru izjavila: “Znate, on je barem iskren. Njegova će vječnost, ako se ne pokaje, biti zastrašujuća. Molim se da on to što prije spozna.”

U razgovoru za Faithwire Johnson je izjavila kako takvi liječnici nisu izvan Božje milosti i dosega. “Mi smo kao kršćani pozvani voljeti i moliti za druge, i to bez ikakvih izuzetaka. Ovo se posebno odnosi na djelatnike u klinikama za pobačaje”, kaže. Dodala je kako nikada ne smijemo podcjenjivati Božju moć. Upravo zbog toga trebamo moliti za sve one koji su uključeni u industriju pobačaja kako bi Bog obratio njihova srca i potaknuo ih da uvide tragičnu stvarnost svojih djela.

This is the abortion doctor, Leroy Carhart. He has killed tens of thousands of babies in his lifetime, including those…

Objavljuje Abby Johnson: ProWoman, ProChild, ProLifeSubota, 2. studenoga 2019.

Rašeljka Zemunović | Bitno,net