Borci za zaštitu nerođene djece dobili su novo snažno oružje u osvještavanju njegova razvoja u majčinoj utrobi. Riječ je o ultrazvučnom uređaju čija je svrha pokazati slike djeteta majci koji se može povezati s pametnim telefonom.

Uređaj je, kako piše Times of Israel, proizvod tvrtke PulseNmore LTD, a očekuje se da će na tržištu biti dostupan po cijeni od oko 190$, čim ga odobri Izraelsko ministarstvo zdravlja. Budući da je već uspješno prošao testiranja u SAD-u, čini se da bi to moglo biti samo pitanje trenutka.

Prof. Israel Meisner, s Rabinskog medicinskog centra u Petah Tikvi, istaknuo je kako će ovaj novi napredak imati značajan umirujući utjecaj na majku.

“Žene ponekad ne osjećaju pokrete djeteta, zbog čega zovu liječnika i šalje ih se na hitni odjel”, objasnio je Meisner.

No, kako bi izbjegao nesporazume, naglasio je kako nije riječ o uređaju kojim se provjeravaju nepravilnosti u trudnoći.

“To je uređaj čija je jedina svrha smiriti ženu, omogućiti joj da vidi svoj fetus, da se poveže s njime kada je pod stresom, te da se uvjeri da dobro izgleda.”

Uzevši u obzir činjenicu da su pro-life pokreti dobili na snazi pojavom ultrazvuka nerođenog djeteta, za očekivati je da će i ovaj novi uređaj koji će ultrazvučnu sliku učiniti lako dostupnom dodatno pomoći brojnim ljudima da shvate kako život počinje u majčinoj utrobi.

Ivo Džeba | Bitno.net