Početak korizme pripadnici 11. HRVCON-a (hrvatskog kontingenta koji služi u Afganistanu) započeli su slavljem svete mise. Misno slavlje predvodio je vojni kapelan don Josip Kešinović, objavljeno je na stranicama Vojnog ordinarijata.

On je u prigodnoj propovijedi naglasio važnost korizme za nas kršćane i pozvao sve sudionike misnog slavlja da u ovoj korizmi učine barem jedan korak prema boljem življenju svoje vjere. Pepelnica nas poziva na obraćenje i promjenu ponašanja, odnosno na odbacivanje svega onoga što nas čini manje kršćanima. Zato smo svi pozvani da razmišljamo o lošim navikama koje bismo trebali odbaciti. Da bismo se od njih očistili, potrebno je za vrijeme korizme primiti sakrament pomirenja ili ispovijedi.

Don Josip je istaknuo kako u vremenu koje je pred nama Crkva propisuje molitvu, post i dobra djela. Od nas se traži žrtva, ali s druge strane daje nam se puno više jer je to blagoslovljeno vrijeme darovano svakome od nas kako bismo ga iskoristili za osobnu duhovnu izgradnju.

Bitno.net