Papinsko vijeće za promicanje nove evangelizacije u svibnju organizira „molitveni maraton“ krunice iz 30 svetišta iz cijeloga svijeta, među kojima je i međugorsko, za prestanak pandemije.

Inicijativa pod geslom „Crkva se svesrdno moljaše Bogu“ (Dj 12,5) uključuje svakodnevnu molitvu u svetištima diljem svijeta koja će tako postati promicatelji molitve krunice među vjernicima, obiteljima i zajednicama. Papa je u subotu 1. svibnja započeo molitveni maraton u vatikanskoj bazilici te će ga i završiti u ponedjeljak 31. svibnja u Vatikanskim vrtovima. Svi su vjernici pozvani sudjelovati u svakodnevnoj molitvi krunice za kraj pandemije tijekom mjeseca koji je tradicionalno posvećen Djevici Mariji.

Molitva krunice prenosit će se izravno na službenim kanalima Svete Stolice svakoga dana u 18 sati, a krunica će se u Međugorju moliti u subotu 15. svibnja pa će taj dan i redoviti molitveni program s vanjskog oltara crkve sv. Jakova biti pomaknut sat vremena. Molitva krunice bit će u 18 sati a potom u 19 sati euharistijsko slavlje, najavljeno je na mrežnoj stranici svetišta. Molitvu krunice iz Međugorja prenosit će i Hrvatski katolički radio.

Već je prošle godine Sveti Otac vjernicima napisao pismo, pozivajući ih da tijekom svibnja „ponovno otkriju ljepotu molitve krunice“ u vlastitom domu: „Ustrajni i složni u molitvi, zajedno s Marijom“ (usp Dj 1, 14), bila je tema molitve krunice koju je prošle godine 30. svibnja uoči blagdana Duhova Papa predvodio iz Lurdske spilje u Vatikanskim vrtovima. Tada je videovezom bio povezan s brojnim marijanskim svetištima i mjestima molitve sa svih kontinenata, a u tu se molitvu iz crkve Sv. Jakova uključilo i Međugorje.