U ponedjeljak tijekom dana grupa huligana je provalila u karmelićanski samostan u Irskoj te pritom oskvrnavila kapelu i verbalno napala časne sestre koje u njemu žive, donosi Catholic Herald. “Sestre koje ondje žive imaju važnu ulogu u našem društvu i strašno je što ih je napala mala grupa huligana”, izjavio je lokalni župnik koji redovito posjećuje karmelićanski samostan.

Incident se dogodio ovoga ponedjeljka oko 13 sati u samostanu Zvijezde mora u Malahidu, koji se nalazi dvadesetak kilometara sjeverno od Dublina. Otac Jimmy McPartland, koji djeluje u susjednoj Župi svete Ane, na jutarnjoj misi je svojim župljanima prepričao detalje napada. Izjavio je kako su “vandali oskvrnavili kapelu i sestrama uzvikivali grozne stvari”.

Jedan župljanin je za Dublin Live izjavio kako je svećenik bio “vidno uzrujan”. “Rekao nam je kako su huligani redovnicama uzvikivali vrlo uvredljive stvari”, dodao je. Policija istražuje slučaj, ali do sada nije bilo nikakvih uhićenja. Inače, kapelica je do sada bila otvorena za javnost, ali ubuduće će se otključavati samo za vrijeme jutarnje svete mise.

Rašeljka Zemunović | Bitno.net