Hrvatska misionarka sestra Ana Uložnik, koja od 2014. godine djeluje na Haitiju, na svojem Facebook profilu objavila je tekst koji prenosimo u cijelosti. Podsjetimo, jučer je Haiti pogodio razorni potres jačine 7,2 po Richteru.

“Dragi prijatelji!
Ne mogu vam svima odgovoriti na vaše brojne poruke pa ću se javit ovako.
Mi smo Bogu hvala dobro. Potres smo dobro osjetili, i još uvijek ima učestalih podrhtavanja…. Bogu kod nas u Petit Goave nema posljedica potresa.
Danas smo skromno proslavili Veliku Gospu patron župe Petit Goave!
Zahvalili smo Bogu na daru života i posebno smo molili za našu braću i sestre koji su malo južnije od nas i koji su pogođeni ovim strašnim potresom koji je ostavio velike materijalne posljedice, a ljudski životi se još broje jer ima ljudi pod ruševinama… 724 mrtvih, 2800 povrijeđenih…
Molimo dragu Gospu da pomogne ovom narodu🙏🇭🇹 u svim njegovim potrebama. Hrabar je ovo narod i izdržljiv koji se svako malo nosi sa novim neprilikama i nepogodama. Najavljuje se na tom pogođenom dijelu i uragan sutra ili prekosutra…. molimo Boga da ga zaustavi jer i onako puno pate… Bogu je sve moguće 🙏😇”

Razgovor sa sestrama Anom Uložnik i Liberijom Filipović o njihovom misionarskom djelovanju na Haitiju koji smo objavili prije tri mjeseca možete pročitati OVDJE.