Neobična reklamna kampanja koja uključuje proizvođača pelena, pro-life poruku i najbogatijeg čovjeka na svijetu pojavila se na newyorškom Times Squareu pa ubrzo postala viralna.

“Prvi pro-life proizvođač pelena”, kako se EveryLife voli reklamirati, je na jednom od najpoznatijih svjetskih trgova objavio reklamu s tweetom Elona Muska koji kaže: “Imati djecu znači spasiti svijet”. Ispod njega stoji poruka “Pravite više djece”. Fotografija plakata ubrzo se proširila X-om (bivšim Twitterom).

Petodnevna kampanja lansirana je kako bi se poklopila s anualnim Maršem za život, najvećim američkim pro-life događajem koji u Washingtonu redovito okupi na desetke, pa i stotine, tisuća ljudi, potvrdila je predsjednica kompanije Sarah Seifert za EWTN.

Seifert je dodala kako njihova tvrtka podržava pro-life organizacije poput trudničkih centara, donirajući im pelene i vlažne maramice za obitelji u potrebi.

“Svjedočimo padu stope rađanja i parovima koji govore kako žele odgoditi imanje djece ili ih uopće nemati. Vjerujem da se to događa jer postoji pritisak s druge strane koja širi poruku da su djeca teret, da su prijetnja zemlji, da su smetnja i da te zapravo sprječava u tome da imaš karijeru.”

“Mi u EveryLifeu tvrdimo da to nije istina, već lažna informacija. Djeca su dar od Boga, blagoslov i biti roditelj je nagrada.”

Dodala je da su reakcije na kampanju do sada bile “nevjerojatne”.

“Imali smo rekordan promet, rekordnu prodaju i doista smo se nadali da ćemo privući Muskovu pažnju. Zato smo bili jako uzbuđeni i ohrabreni kad smo vidjeli da je odgovorio na naš plakat.”

Inače, Elon Musk je na svom X profilu napisao: “Nemam ništa s ovim plakatom, ali definitivno podržavam poruku.”