O poruci pape Franje mladima na 31. međunarodnog molitvenog susreta mladih u Međugorju – Mladifestu, kao i o svečanoj misi u večeri otvorenja Mladifesta, koju je predslavio nuncij u BiH nadbiskup Luigi Pezzuto, međugorski župnik fra Marinko Šakota razgovarao je s Andrijom Šegom za radiopostaju Mir Međugorje u nedjelju 2. kolovoza.

Nakon svečanog otvorenja 31. međunarodnog molitvenog susreta mladih u Međugorju u subotu 1. kolovoza, koje se ove godine održava pod geslom “Dođite i vidjet ćete” (Iv 1, 39), u nedjelju 2. kolovoza nastavljen je program molitvom krunice na Podbrdu.

Međugorski župnik fra Marinko Šakota, zajedno sa župljanima i sudionicima 31. Mladifesta, od šest sati ujutro molio je slavna otajstva krunice kod Gospina kipa. Za program radiopostaje Mir Međugorje podijelio je svoj dojam svečane mise u večeri otvorenja Mladifesta, koju je predslavio apostolski nuncij u BiH nadbiskup Luigi Pezzuto. Mons. Pezzuto je donio poruku pape Franje upućenu mladima koji sudjeluju na ovogodišnjem 31. Mladifestu.

”To je sigurno povijesni dan, povijesni trenutak, da se papa osobno obratio mladima na Maldifestu! To je nešto što dira srce. I evo iz godine u godinu papa nam govori sve više i sve bliže!”, kazao je fra Marinko Šakota osvrnuvši se na uručenje Papine poruke.

Fra Marinko je još istaknuo da papa Franjo voli Međugorje i da mu je u srcu “zato što mu je mir u svijetu u srcu i on osjeća da se preko Međugorja širi mir u svijetu”, kazao je fra Marinko Šakota u razgovoru s Andrijom Šegom za radiopostaju Mir Međugorje u nedjelju 2. kolovoza.