U crkvi Am Hof, kojom se koristi Hrvatska katolička misija u Beču, jučer je Isusa u Presvetom Sakramentu prvi put primilo 104 prvopričesnika.

Djeca su epidemioloških razloga bila podijeljena u dvije skupine. Prva skupina od 57 prvopričesnika sudjelovala je na misnom slavlju u 10 sati, a druga skupina od njih 47 na misi u 12 sati. Svete mise predslavio je p. Josip Koren, voditelj Hrvatske katoličke misije u Beču.

Tijekom propovijedi fra Josip je došao među djecu i te im govorio o važnosti sjećanja počevši od onih koja nas vežu jedne uz druge sve do sjećanja na Isusa i njegovu Posljednju večeru koje se sjećamo i koju slavimo na svakoj svetoj misi.

Ova prva pričest bila je jedinstvena zbog posebne priprave za sakrament uvjetovane pandemijom koronavirusa. Naime, budući da djeca više mjeseci nisu mogla u skupinama pohađati vjeronauk, tri časne sestre iz Hrvatske katoličke misije, s. Nikolina, s. Mira i s. Dragana, sastajale su se pojedinačno s djecom i roditeljima kako bi prvopričesnici mogli biti spremni za primanje sakramenta.

Neposredno prije primanja sakramenta održana je i trodnevnica koju su predvodili fra Ivica Pečnik, fra Ivica Janjić i fra Radovan Ćorić.

Poslije pričesti djeca su zahvalila Isusu, roditeljima i svima koji su ih dopratili do ovog svečanog čina. Nakon dječje zahvale fra Josip je čestitao i zahvalio prvopričesnicima na recitiranju, roditeljima koji su dovodili djecu na vjeronauk, djedovima i bakama za svjedočenje vjere, časnim sestrama koje su s djecom pripremile slavlje i uredile crkvu, braći svećenicima koji su ispovijedali djecu i roditelje, vjernicima koji su dijelili papire i dezinficirali u crkvi te svima koji su doprinijeli ljepoti svečanog slavlja.