Foto: David LizarzaburoLjubav je dosjetljiva, a jedan lijep dokaz te tvrdnje je inicijativa vjernika jedne peruanske župe da se usred mjera zabrane izlaska iz domova Presveti sakrament izloži na krovu crkve kako bi mu se mogli pokloniti.

Župnik Župe svetog Antuna Padovanskog u Limi, vlč. Enrique Díaz, prihvatio je ideju te su učinjene potrebne pripreme kako bi se prošle subote i nedjelje mogla održati ova nesvakidašnja adoracija.

U izjavi za ACI Prensu, vlč. Díaz je izjavio kako je iskustvo “bilo prekrasno i jako dobro primljeno od svih stanovnika susjednih zgrada”.

Posebnu ulogu u ovom događaju imali su i Hrvati iz Perua budući da je Hrvatski klub Dubrovnik u kojem se okupljaju ustupio svoju rasvjetu i potrebnu opremu kako bi svi koji su to htjeli mogli na što ljepši način sudjelovati u satu klanjanja.

Molitva praćena glazbom i razmatranjima bila je na nakanu ozdravljenja osoba zaraženih koronavirusom, te za sve građane Perua.

Díaz je rekao kako su mnogi susjedi kleknuli, te da su na balkone izašli i oni koji nisu bili vjernici.

“Mogla se vidjeti potreba ljudi za Bogom u svijetu, potreba svih susjeda koji ovdje stanuju da imaju Kristovu prisutnost uz sebe”, rekao je.

Peruanski svećenik smatra kako je u trenutnoj pandemiji očuvanje vjere ključno, te služi kao velika utjeha i nada “kako bismo se suočili sa svime što slijedi”.

Esta situación por la que todos estamos pasando, muchas veces nos lleva a preguntarnos ¿Dónde está Dios? Y Dios está ahí…

Objavljuje Parroquia San Antonio de Padua – Jesús MaríaPonedjeljak, 23. ožujka 2020.

Ivo Džeba | Bitno.net