Novi film o životu svete Faustine i porukama Božjeg milosrđa, koje je ova svetica iz Poljske primila od Isusa, bit će 28. listopada prikazan u čak 700 američkih kina. Ova dokumentarna drama donosi priču o njezinom čudesnom pozivu u redovništvo, zatim o slici Božjeg milosrđa i porukama koje je primala. Poruka Božjeg milosrđa je imala ozdravljujuću snagu i utjecala je na milijune ljudi diljem svijeta. Film je režirao Michal Kondrat, donosi Catholic National Register.

“Na ideju o filmu sam došao nakon što sam pročitao Dnevnik svete Marije Faustine Kowalske”; objašnjava Kondrat koji je film snimao u Poljskoj, Italiji, Litvi i Americi. “Božje milosrđe izaziva milijune ljudi, ali većina kršćana još nije svjesna snage poruka koje je Isus darovao čovječanstvu preko svete Faustine, jednostavne časne sestre koja je proglašena sveticom”, objašnjava Kondrat. Ovaj redatelj je režirao i film “Dvije krune”, posvećen životu svetog Maksimilijana Kolbea.

Film “Ljubav i milosrđe” je snimljen na engleskom jeziku, a u njemu su prikazani ključni trenuci u životu svete Faustine te poteškoće i pobjede koje su popratile širenje poruka nakon njezine smrti 1938. godine. U filmu se, tako, mogu vidjeti scene kada Faustina prima poziv da uđe u samostan, zatim njezinoga prijateljstva s ocem Michaelom Sopočkom, svećenikom kojega je Krist poslao da joj pomogne u misiji širenja Božjeg milosrđa.

Redatelj je prikazao i postupak stvaranja slike Božjeg milosrđa te predaju ključnih dokumenata o Božjem milosrđu svećeniku Josephu Jarzebowskom, koji je pobjegao u Ameriku kako bi ispunio svoje obećanje o promicanju Božjeg milosrđa. Film otkriva izvorne spise blaženog Sopočka te govori o podudarnosti Isusova lika na slici Milosrdnoga Isusa i na Torinskom platnu.

Rašeljka Zemunović | Bitno.net