Američki predsjednik Donald Trump nazvao je Svetog Oca Franju, poručivši kako će pomoći u obnovi pariške katedrale Notre-Dame, koja je u ponedjeljak stradala u požaru.

“Predsjednik Donald J. Trump razgovarao je s Njegovom Svetosti papom Franjom. Predsjednik je izrazio sućut zbog uništenja katedrale Notre Dame, jedne od najvažnijih europskih sakralnih građevina”, priopćila je Sarah Huckabee Sanders, glasnogovornica Bijele kuće.

Telefonski razgovor dogodio se u srijedu popodne.

Američki mediji pišu kako se Trump u razgovoru osvrnuo na “nevjerojatnu ljepotu i veliku simboliku” pariške katedrale, poručivši Papi da će za njenu obnovu ponuditi Francuskoj vrsne američke “građevinske i restauratorske stručnjake”.

Dvojica svjetskih lidera razgovarala su i o trenutačnoj političkoj i humanitarnoj krizi u Venezueli koju posljednjih godina tresu društveni nemiri i sukobi između pristaša predsjednika Nicolása Madura i pristaša opozicije.

Donald Trump na Twitteru je istaknuo kako su on i Papa vodili “prekrasan razgovor” te mu je zaželio sretan Uskrs.

Britanski Time javlja da su različite tvrtke i grupe već obećale donirati gotovo milijardu dolara za obnovu katedrale Notre Dame.

Tino Krvavica | Bitno.net