Kada je 2015. tijekom svog posjeta Philadelphiji papa Franjo poljubio malenu Giannu Masciantonio, ona je patila od histiocitoze, poremećaja krvi koji je uzrokovao neoperabilne tumore na njezinom mozgu, a liječnici su previđali da neće doživjeti prvi rođendan.

Danas, kao trogodišnja djevojčica, Gianna se priprema za upis u predškolsku grupu, a tumori su u potpunosti nestali.

Poboljšanje njezina zdravstvenog stanja krenulo je upravo nakon kratkog susreta s Papom, koji su njezini roditelji uspjeli ispregovarati s djelatnicima FBI-a koji su pazili na sigurnost Svetog Oca.

Koliko je ovakav ishod bio neočekivan, najbolje svjedoče riječi dr. Phillipa Storma, voditelja dječje neurokirurgije, bolnice u kojoj je Gianna bila operirana.

“Prema onome što sam mislio kada sam je u četvrtom mjesecu njezina života operirao, da ste mi rekli kako će se pripremati za predškolsku grupu, rekao bih vam da ste ludi. Da se to jednostavno neće dogoditi”, izjavio je Storm.

Kako bi se zahvalili bolnici u kojoj se Gianna liječila, njezini roditelji donirali su 50.000 dolara Dječjoj bolnici u Philadelphiji. Donaciju su uplatili u ime zaklade Iz ljubavi prema Grace koju su osnovali. Grace je Giannino srednje ime, a zaklada se bavi pomaganjem djeci s tumorima na mozgu.

Naravno, ne može se sa sigurnošću reći je li susret s Papom utjecao na posve neočekivano ozdravljenje malene Gianne, Sveti Otac je pratio vijesti o njezinom oporavku nakon što je saznao za njezino zdravstveno stanje.

Ivo Džeba | Bitno.net