Prekrasna scena koja je dotaknula mnoga srca obilježila je prvu pričest u župi sv. Agneze na jugu Brazila.

Društvenim mrežama proširio se video 11-godišnjeg dječaka koji, nakon što je primio prvu pričest, pada na koljena i plače, očito dirnut iskustvom.

Dječak se zove Caio Henrique Nagel Vieira, a trenutak koji je oduševio okupljene snimila je njegova majka Patricia.

Cijelo iskustvo popraćeno je i na župnim stranicama gdje stoji kako već uoči pričesti, dok je strpljivo čekao svoj red da dođe do svećenika, Caio nije mogao suspregnuti suze. U tom trenutku, otkrit će dječak kasnije, razmišljao je o neizmjernosti Božje ljubavi.

“Sjetio sam se svega što je Isus na križu učinio za nas (…) Sve je napravio iz ljubavi.”

Tada je prišla dječakova majka, također sa suzama u očima, zagrlila ga i poljubila u tjeme. Patricia Nagel Vieria je inače kateheta u župi te je poručila kako je u tom trenutku bila sretna što je njezin sin spreman primiti Isusa u Presvetom oltarskom sakramentu.

Kad je taj trenutak napokon došao Caio je osjećao neopisivu sreću, posvjedočit će kasnije. Primivši pričest vratio se na svoje mjesto, kleknuo i ponovno počeo plakati. Osjećao je “kao da ga je Isus zagrlio”, posvjedočila je njegova majka za ACI Digital.

Cijela scena, stoji u izvještaju na župnim stranicama, dirnula je okupljene koji su, gledajući Caia, možda i prvi put shvaćali veličanstvenost sakramenta Euharistije.