Prelatura Dean Funes u argentinskoj pokrajini Cordobi prošloga je tjedna dobila novog svećenika, no ova vijest ne bi bila toliko zanimljiva da nije riječ o udovcu i ocu četvero djece, među kojima je i jedan svećenik.

Hector Luis Muino i njegova supruga Nora prije više od trideset godina svoje su živote odlučili posvetiti služenju Crkvi. Kao obiteljski misionari djelovali su u zabačenim krajevima Argentine, navješćujući Evanđelje i pomažući potrebitima. Nora i Hector, koji je u međuvremenu zaređen za trajnog đakona, u braku su dobili četvero djece, a njihov najstariji sin Marcos osjetio je svećenički poziv.

Prošle godine Marcos je zaređen za svećenika Družbe Isusove, a prije nekoliko dana položio je ruke kako bi blagoslovio svojeg oca tijekom njegova svećeničkog ređenja.

Hector je o svećeničkom pozivu razmišljao posljednjih osam godina, koliko je živio kao udovac, a konačnu odluku donio je nakon razgovora s biskupom mons. Gustavom Zurbriggenom.

Mons. Zurbriggen predvodio je svećeničko ređenje u župnoj crkvi sv. Franje Solanskog u gradu San Francisco del Chañar, a novozaređenom svećeniku povjerena je pastoralna skrb u spomenutoj župi koja obuhvaća prostor od gotovo tri tisuće četvornih kilometara.

Posebno dirljiv trenutak bio je blagoslov koji je svojem ocu udijelio njegov sin svećenik, kao i spomen na suprugu i majku Noru.

“Danas smo radosni što možemo proslaviti dugu povijest zvanja, pridodajući joj novi poziv, onaj na ministerijalno svećeništvo, a koji je uskrsli Krist uputio Hectoru… Hector, otac i djed kojega supruga Nora zagovara s Neba, čuo je novi poziv ‘Slijedi me’ i on je još jednom zahvatio njegovo srce”, kazao je prigodom ređenja mons. Zurbriggen.

Radost očeva ređenje uz sina Marcosa podijelili su i kćeri María Laura, María Clara i María Cecilia, unučići Francisco i Vera, te brojni vjernici.

M.V. | Bitno.net