Danas počinje četverodnevna proslava platinastog jubileja vladavine britanske kraljice Elizabete. Milijuni ljudi diljem Britanije i svijeta sudjeluju u nizu svečanosti povodom 70 godina na britanskom tronu. Slavlje započinje vojnom paradom u središnjem Londonu, a u petak će se održati zahvalna misa u katedrali svetog Petra.

U subotu će kraljevska obitelj sudjelovati na utrci konja Epsom Derby, a ispred Buckinghamske palače će se održati koncert, na kojem će, među ostalima, nastupiti Queen, Alicia Keys i Diana Ross.

Katolička biskupska konferencija Engleske i Walesa naložila je da se na svim nedjeljnim misama idućeg vikenda u svakoj župi u Engleskoj i Walesu moli za “Njezino Veličanstvo Kraljicu” kako bi se obilježio platinasti jubilej, piše CNA. Svaka župa treba u molitvu vjernika uključiti nakanu i na kraju mise izgovoriti “Molitvu za Kraljicu”.

Biskupska konferencija je objavila i tekst molitve za tu priliku koji glasi: „Molimo za Elizabetu, našu kraljicu; neka ostane u spoznaji postojane Božje ljubavi i vjerno služi svome narodu.”