ZBOG ZAŠTITE OBITELJI

Čini se kako trgovački centri u Italiji uskoro više neće moći raditi nedjeljom

Zamjenik talijanskog premijera Di Maio je najavio kako će veliki trgovački centri morati biti zatvoreni u vrijeme vjerskih i državnih praznika

Foto: Shutterstock.com

Talijanska vlada je najavila da će do kraja godine zabraniti rad velikih trgovačkih centara nedjeljom, donosi Reuters. Zamjenik premijera Luigi di Maio je izjavio kako će nova vlada, u cilju zaštite obitelji, nastojati preokrenuti liberalizaciju zakona o radu trgovina nedjeljom. Taj zakon je donesen u vrijeme premijera Marija Montija, a njemu se suprotstavila Katolička Crkva.

„Ova liberalizacija zapravo uništava talijanske obitelji. Moramo ograničiti radno vrijeme“, izjavio je zamjenik premijera Di Maio. Talijanski mali trgovci dugo su prosvjedovali protiv Montijeva zakona koji, kako tvrde, njihov posao suočava s nepoštenom konkurencijom velikih trgovačkih centara. Di Maio je najavio kako će veliki trgovački centri morati biti zatvoreni u vrijeme vjerskih i državnih praznika.

Rašeljka Zemunović | Bitno.net

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Objavljeno: 12. rujna 2018.

Ovaj članak objavljen je u sklopu projekta Vjersko informiranje koji je sufinanciran sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

Možda vam se svidi