Poznati američki glumac Chris Pratt odlučio se na dvadeset jednodnevno razdoblje intenzivne molitve i posta.

Vijest o tome objavio je na svom Instagram profilu rekavši: “Bok, Chris Pratt ovdje. Treći je dan Danielovog posta, bacite pogled. Riječ je o dvadeset jednom danu molitve i posta.”

Danielov post trotjedni je program čiji je cilj približiti sudionike Bogu kroz poseban način posne ishrane i molitve.

„Ući u razdoblje intenzivne molitve i posta je poput pritiskanja gumba za pauzu u svom životu, kako biste se mogli približiti više Bogu“, objašnjeno je na web stranici posvećenoj Danielovom postu.

Objašnjeno je također da je post inspiriran starozavjetnim prorokom Danielom i uobičajenim židovskim posnim principima, pri čemu su sudionici ograničeni na beskvasni kruh, voće i povrće. Jedino piće koje je dopušteno unositi je obična voda.

Prema Svetome pismu, prorok Daniel zajedno s još trojicom mladih Izraelaca odbio je okaljati se kraljevim jelima koja su im bila zabranjena, te je zatražio da im se daje samo voda i povrće, nakon čega se pokazalo da su oni bili “ljepši i ugojeniji nego svi dječaci koji jeđahu od kraljevih jela.” (Dn 1, 15)

Za Pratta će ovaj post sa sobom nositi još jednu žrtvu. Kako je rekao, „podudarit će se s promocijom filma “LEGO 2″. „Do trenutka kada ćete me vidjeti, vjerojatno ću halucinirati”, dodao je u šali američki glumac.

Ivo Džeba | Bitno.net