charlie gard krštenje

Mali Charlie Gard, nedavno preminulo jedanaestomjesečno dijete koje je u svojoj borbi ujedinilo svijet, nije umrlo bez sakramenta krštenja.

Kako prenosi Catholic News Agency, sin Chrisa Garda i Connie Yates kršten je nekad prije travnja ove godine. Informaciju su prenijeli i drugi mediji, dok je britanski The Sun objavio fotografiju djeteta s krsnom svijećom (lijeva fotografija na naslovnici). Podsjećamo, upravo je u travnju donesena i odluka Visokog suda prema kojoj je osoblje bolnice Great Ormond Street moglo isključiti Charlieja s aparata za održavanje na životu, što je odjeknulo u medijima i učinilo slučaj poznatim u cijelom svijetu.

Prema pisanju CNA, u travnju se na internetu pojavila i fotografija u kojoj Charlie drži medaljicu svetog Jude Tadeja, apostola i zagovornika u “beznadnim situacijama” (o pobožnosti svetom Judi Tadeju više možete vidjeti OVDJE). Navodno je fotografija uslikana nakon obreda krštenja.

Mali Charlie Gard preminuo je u petak navečer nakon što su ga liječnici isključili s aparata za održavanje na životu. Tome je prethodila odluka roditelja koji su odustali od daljnje borbe za njegov život nakon što su nalazi pokazali kako su Charliejevi mišići odumrli do razine kada više nijedna terapija ne bi mogla pomoći. Unatoč željama, sud nije dopustio da dijete umre u svom domu s roditeljima.

Povodom Charliejeve smrti oglasio se i Sveti Otac Franjo napisavši na svom Twitter profilu: „Maloga Charlieja povjeravam Ocu i molim za roditelje i za osobe koje su mu htjele dobro.“

Charlie je bolovao od rijetkog sindroma trošenja mitohondrijske DNK koja dovodi do propadanja moždanog, mišićnog i jetrenog tkiva. Prema nekim informacijama radilo se tek o 16. poznatom slučaju te bolesti u cijelom svijetu.

Sve što trebate znati o borbi i smrti malog Charlieja Garda možete pročitati OVDJE.

Tino Krvavica | Bitno.net