Američka redovnica koja služi u Burkini Faso, koja je oteta u travnju, napokon se nalazi na slobodi, piše CNA. Potvrda ove informacije stigle je iz njezine zajednice, Družbe Marijanki od Svetog Križa, ali i lokalne biskupije Kaya. Suellen Tennyson, 83-godišnja časna sestra rođena u New Orleansu, služila je kao misionarka u sjevernom dijelu Burkinu Faso od 2014. godine.

Podsjetimo, neidentificirani naoružani ljudi časnu sestru oteli su  5. travnja ove godine. Odveli su je u nepoznato te prethodno vandalizirali sobe i oštetili vozilo koje su pokušali povesti sa sobom. Navodno je oteta bez cipela, a morala je ostaviti i naočale te lijekove za krvni tlak.

Sestra Ann Lacour, poglavarica Družbe Marijanki od Svetog Križa, potvrdila je da se sestra Tennyson nakon pet mjeseci zatočeništva od 30. kolovoza nalazi na sigurnom i u rukama američkih vlasti. „Ona je na sigurnom. Nalazi se na američkom tlu, ali ne u Americi. Oporavila se i razgovarali smo s njome. Uskoro bi se trebala vratiti u SAD“, izjavila je sestra Ann Lacour za Clarion Herald, novine koje izdaje nadbiskupija New Orleans.

Biskup Kaye, Theophile Nare, izdao je priopćenje u kojem također tvrdi da je Tennyson trenutno na „sigurnom mjestu i dobrog zdravlja“.

Njezina redovnička zajednica pozvala je vjernike na molitvu za njezin oporavak, ali i zatražila na poštivanje njezine privatnosti dok ne bide spreman posvjedočiti o otmici.

„Zahvalni smo na svim molitvama i podršci koju smo primali u proteklih pet mjeseci. Sada vas pozivamo da molite za potpun oporavak njezina tijela, uma i duha“, stoji u Facebook objavi kongregacije.

Inače, sestra Tennyson je oteta iz kuće u kojoj je živjela dvije redovnice, sestrom Pauline Drouin i sestrom Pascaline Tougma, ali one nisu ozlijeđene u napadu. Poglavarica smatra kako su otmičari tražili novac i lijekove.